2011-11-08 15:47:33• hírek • Kocsis Zoltán

Jövő héten aláírják, végre Szatmárnémetiben is lesz tej-kifli

Bár az iskolai tanév már lassan két hónapja megkezdődött, a szatmárnémeti diákok eddig nem juthattak hozzá a tanügyminisztérium számukra biztosított tej-és kifliadaghoz. Mostanra azonban kézzelfogható közelségbe került a program elindítása a megyeközpontban is, lezárult ugyanis a közbeszerzési licit, s november 16.-án, szerdán ugyanis aláírhatják a szerződést a kivitelezővel. Amennyiben persze egyik vesztes fél sem támadja meg az árverés eredményét.

„Az utóbbi években nem volt ilyen problémánk, így remélem, hogy idén sem akar senki fellebbezni és végre beindulhat a program", mondta a szatmár.ro-nak Ilyés Gyula polgármester. Aki, arra kérdésre válaszolva, hogy az aláírást követően mikor kezdődik meg a tej és a kifliadagok kiosztása, azt válaszolta, hogy elvileg két-három nappal később már meg kell érkezzenek az első szállítmányok.

Ilyés még júliusban jelezte, hogy a tanügyminisztérium késlekedik a program részleteinek pontosításával és emiatt várhatóan a nagyobb településeken mindenképpen késni fog a program. A Megyei Tanács július végén osztotta szét a minisztériumtól kapott pénzt, összesen 2,8 millió lejt. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal egy hónappal később, szeptember 5.-én írta ki a közbeszerzési licitet, amely csak két hónappal később ért véget.

A tej-kifli program keretein belül valamennyi általános iskolás diák illetve óvodás napi rendszerességgel kap tejterméket és péksüteményt élelmiszer-kiegészítés gyanánt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: